MIRALUX

 
 
 

  2░PASOS
 

Drugo drzavljanstvo.

Dali je moguće? Za Üvajcarsku i ostale zemlje?

ŐVAJCARSKA

 

Svajcarska ne brani inostranom gradjaninu da dobije drzavljanstvo u nasoj zemlji, i da sacuva svoje prvo drzavljanstvo. Naravno, treba da zemlja porekla inostranog gradjanina dozvoli istu proceduru.
Italija, na primer, vec nekoliko godina, dopusta duplo drzavjlanstvo njihovim gradjanima. Neke zemjle to zabranjuju, tako da jednom dobijeno svajcarsko drzavljanstvo, morat ce se odrecii svoga porekla.
Naravno je uvek interesanto imati dva ili vise drzavjlanstva, i u tom slucaju, svajcarka legislacija moze se definisati napred.

 

U Svajcarskoj zive dosta stranaca. Broji se da 18% stanovnika su stranci. Mnogobrojni od ti osoba ima dozvolu prebivalista (dozvola C), koja potvrdjuje svo gradjansko pravo; jedina razlika je u tome sto su limitirani da obavljuju politicka posla i ne sluze vojsku. Gledajuci sa porezne strane, stranci sa prebivalistem su tretirani isto kao i svajcarski gradjanin, sa svim pravom i obavezom.

 

Razlicito u nekim zenljama (na primer USA), Svajcarska ne sadrzuje poreze njihovim gradjanima sto zive u ostalim zemjlama, tako da imaju porezno prebivaliste isvan konfederacije. Dobijanje elvetskog drzavljanstva, ne donosi do povoljnjie poreza za strance, sto jednom postali svajcarci, hoce da se vrate u zemlju svog porekla.

 

U sustini, moze se reci da dobijanje svajcarskog drzavjlanstva ne donosi nikakav nedostatak strancima, nego korist, prvo je gradjansko pravo, posao, kruziti i trgovati slobodno u zemjli.

OSTALE ZEMLJE

Nase preduzece je na nivou da vam nudi, preko nasih srtanih partnera, potrebnu pomoc za drzavljanstvo u razlicite zemjle, sirom svijelog sveta. Usustini ova drzavjlanstva su vezana za specificne programe za investiciju u zemlji, razlog za to sto su pokazani za biznismena i njihove familije.
Tako da su oni gotovi za svaku musteriju, u zavisi potrebe.
Pisite nam na e-mail adresu:
info@miralux.ch Pozvat ce mo vas u nas biro da vam podelimo sve sto zelite.